Online boeken en betalen met iDeal

Booking.com

Online een hotel, camping, b&b of pension boeken en betalen met iDeal, niet alleen binnen Nederland, maar ook België, Duitsland, Frankrijk, Spanje, Italië, etc. Het wordt steeds gemakkelijker, doordat er steeds meer hotels, campings, b&b’s en pensions er bij komen die iDEAL accepteren. Denk hierbij aan hotelketens als Formule 1 Hotel, Mercure, Campanile, Ibis Budget, Etap, Leonardo en Novotel.

Het hangt natuurlijk ook af van de bank waarbij je klant bent. Klanten van alle deelnemende banken aan iDEAL kunnen zo heel gemakkelijk en snel een hotel via onze website boeken. Denk hierbij aan ING, ABN AMRO, SNS, Rabobank en ASN Bank. Ben je dus klant bij een van deze banken? Dan weet je gelijk dat je makkelijk via iDEAL kunt betalen op onze website. Zo is je hotel in een mum van tijd geregeld.

Wat is iDEAL?

iDeal logo

Elke webwinkel kan gebruikmaken van iDEAL. Hierdoor kunnen klanten in slechts enkele stappen hun betaling voltooien. De enige voorwaarde is dat hun bank deelneemt aan deze vorm van online betalen. Als een klant zijn winkelwagentje wilt afrekenen, dient die bij betaalmethode gewoon te kiezen voor iDEAL. Vervolgens selecteer hij zijn bank en volgt hij de stappen van zijn bank. Die verschillen bank per bank. Zo dien je bij sommige banken een code in te voeren en kun je bij anderen gewoon de code scannen en klaar is kees. Zo makkelijk is dat!

Reis boeken via internet

Als je bedenkt wat vandaag de dag allemaal mogelijk is op het gebied van reizen, dan merk je dat de markt door de jaren heen enorm veranderd is. Denk bijvoorbeeld aan een hotel boeken. Vroeger moest je daarvoor naar een reisbureau. Die overstelpte je met tal van brochures en mogelijkheden, en dat was precies wat ook die andere reisagent deed. Om de prijzen ietwat te kunnen vergelijken met elkaar, diende je al een aantal touroperators te bezoeken. Sowieso moest je ook rekening houden met hun commissie en ga zo maar verder. Reizen was een dure bedoening, maar toen kwam het internet en de mogelijkheid om zonder een tussenpersoon een hotel boeken zonder een creditcard.

Boek zelf je vakantie van A tot Z

Jammer voor de reisagenten, goed nieuws voor ons, de klanten: goedkoper een vakantie boeken. Dankzij het internet is er een hele nieuwe wereld voor ons opengegaan. We hoeven slechts een website te gebruiken om een overzicht te krijgen van de goedkoopste vluchten. We hoeven slechts een website te gebruiken om een overzicht te krijgen van de goedkoopste hotels, campings, b&b’s en pensions. We hoeven slechts een website te gebruiken om de leukste bezienswaardigheden te ontdekken. En ga zo maar verder. Dat is natuurlijk enorm gemakkelijk en uiteindelijk kun je er heel wat geld mee besparen. Geld dat je dan ter plaatse kunt uitbesteden aan een leuke excursie of een lekker etentje bijvoorbeeld.

Waarom vooraf met iDeal betalen?

Maar waarom zou je niet gewoon ter plaatse in het hotel betalen (ook bekend als achteraf betalen)? Zo kun je het hotel alvast boeken en nog even wat geld sparen om het eindbedrag dan te betalen als je op vakantie bent. Het voordeel van vooraf betalen met iDeal, is dat je honderd procent zeker bent van je reservatie. Als een hotel het geld nog niet heeft ontvangen, is het makkelijker om je kamer af te staan aan een klant die wel meteen kan betalen. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn bij een overboeking. Dan zal het hotel eerder geneigd zijn om de klant die al betaald heeft, de kamer te geven.