Zwitserland

Booking.com

Zwitserland is een zeer divers land. Op politiek vlak staat het internationaal bekend als een neutraal gebied. Op toeristisch vlak kan je hier zorgeloze dagen doorbrengen, of je nu liever al skiënd een berg af raast, dan wel graag wandelt en geniet van het uitzicht aan helderblauwe waterpartijen of graag flaneert in steden. Voor ieder wat wils!

Goedkoop overnachten in een hotel, B&B, appartement, vakantiehuisje, woonboot, vakantiepark, motel of op een camping in de buurt van de luchthaven of in de buurt van een bezienswaardigheid of meer? Hoe reserveer je nou een hotelkamer zonder creditcard? Hieronder vind je antwoorden op al je vragen over hoe je een accommodatie kunt boeken zonder kredietkaart, met bijvoorbeeld Wero, iDeal, Bancontact, PayPal, aan de balie bij de receptie, op rekening of achteraf.

Een overnachting boeken aan een meer

Voor waterpracht kan je een aantal plekken terugvinden in Zwitserland. Er zijn ontzagwekkende meren, zoals het Bodenmeer en het meer van Genève, dat Zwitserland deelt met andere landen. Helemaal alleen van Zwitserland is het meer van Neuchâtel. Naast deze meren kan je nog een aantal kleinere, maar daarom niet minder toeristische attracties bezoeken. We denken dan bv. aan het Vierwoudstrekenmeer, het meer van Zürich, het meer van Brenz, Gelmersee, etc.

Gelmersee Zwitserland

Naast meren zijn er ook een aantal bekende rivieren die in Zwitserland hun bron hebben, zoals de Rijn, de Rhône en de Inn. Als je een waterrat bent, ga je hier je gading vinden.

Een citytrip boeken in Zwitserland

Ook op vlak van steden ga je je vakantie wel om krijgen in Zwitserland. In plaats van een hoofdstad heeft het land een bondsstad, Bern, waar de bondsregering zetelt. De oude binnenstad van Bern is opgenomen in de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Welke steden zijn nog meer interessant voor een citytrip? Dit zijn de belangrijkste:

  • Zürich is een bezoekje waard, als grootste stad en historische verzamelplaats voor vrijdenkers.
  • In Genève, gelegen aan het meer van Genève, kan je tal van internationale organisaties terugvinden, maar ook musea, kathedralen en andere bezienswaardigheden.
  • Bazel (of Basel), gelegen aan de Rijn, ligt pal op een drielandenpunt.
  • Lausanne ligt ook aan het meer van Genève, alleen kan je hier een wijnstreek terugvinden.
  • Lugano is genesteld tegen de Zwitserse alpen en wordt omgeven door Italië.
  • Luzern ligt aan het Vierwoudstrekenmeer en vormt het culturele centrum van Binnen-Zwitserland.

Dit zijn slechts enkele van de mogelijkheden. Je kan hier dus je hart ophalen wanneer je graag stedenreizen maakt.

Het land van wintersport

Zwitserland is synoniem van wintersport. Denk maar aan de Zwitserse Alpen, waar je al glijdend over helderwitte sneeuw je vakantie in kan zetten. Graubünden is één van de regio’s waar je op de latten kan springen, maar er zijn nog andere opties. Het Berner Oberland bevindt zich bijvoorbeeld ook heel hoog op het lijstje van top ski-gebieden. Je kan ook in Wallis, Ostschweiz en aan het Vierwoudstrekenmeer genieten van de sneeuw en koude. Vergeet zeker de après ski niet, want ook daarvoor ga je leuke adresjes tegenkomen.

Verrassend is het wel. Het eeuwig neutrale Zwitserland bekent duidelijk kleur. Laat als vakantieganger dus je hart veroveren en geniet van de schoonheid die het land je kan bieden en boek voordelig een hotel zonder een creditcard te hoeven gebruiken.

Plaats een reactie