Nederland

Booking.com

In steden als Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Eindhoven kun je goedkoop een hotel boeken zonder creditcard. Steeds meer hotels in Nederland accepteren andere betaalsystemen, zodat je tegenwoordig een hotel in Nederland kunt betalen met iDeal, PayPal, Bankoverschrijving, bankpas, Bancontact, contant of op factuur.

Inhoudsopgave

Hotel boeken met Wero

Met betaalplatform Wero een accommodatie boeken, dat kan ook in Nederland. Wero is bedacht door de European Payments Initiative (EPI), een samenwerking van diverse grote Europese banken en betaalplatvormen, met het idee om de gevestigde Amerikaanse reuzen zoals Visa, Mastercard, Google Pay, Apple Pay en PayPal uit te dagen.

Hotel boeken met ideal

Een hotel boeken met iDeal is in Nederland al langer mogelijk, alleen de meeste hotels en boeking sites bleven heel lang aan de creditcard ‘hangen’. Gelukkig komt hier door toenemende concurrentie steeds meer verandering in.

Hotel boeken met PayPal

PayPal is wereldwijd al jaren een geaccepteerd betaalmiddel en sinds de overname van marktplaats.nl door het moederbedrijf van dit betaalsysteem is ook het betalen van een hotelkamer met PayPal in Nederland mogelijk.

Hotel boeken met Bancontact

Het Belgische betaalsysteem Bancontact (Mr.Cash) kent net als iDeal in Nederland steeds meer gebruikers, maar een hotel boeken met Bancontact is nog niet algemeen mogelijk. We vermoeden echter dat ook dit niet heel lang meer zal duren en dan is overnachten in een B&B, pension of appartement mogelijk.

Hotel boeken met Bitcoin

Via cryptovaluta zoals Ethereum, Dogecoin, Ripple of de bekendste Bitcoin een hotelkamer boeken is nog schaars, maar net als met de andere betaalsystemen zal ook dit in de toekomst meer en meer mogelijk zijn.

Hotel boeken met iDeal Amsterdam

De hoofdstad van Nederland is Amsterdam. Veel mensen denken dat dit Den Haag is, omdat daar de Nederlandse regering zit. Amsterdam telt meer dan 4.000 hotels, b&b’s, pensions en appartementen. Steeds meer hotels in onze hoofdstad accepteren naast creditcard ook andere betaalmiddelen als Wero, iDeal, PayPal, Bancontact, Klarna, Achteraf betalen, PaySafecard en Bitcoin.

Hotel Amsterdam boeken zonder creditcard

Wero is de opvolger van iDeal, het vroegere betaalmiddel van de meeste Nederlandse banken en was de standaard in Nederland geworden om online te betalen. Steeds meer boeking sites accepteren betalen met iDeal en je kunt tegenwoordig makkelijker een hotel reserveren dan vroeger.

Hotel boeken zonder creditcard in Nederland

Zoals al aangegeven is het boeken van een hotel in Nederland zonder een creditcard steeds gemakkelijker. Wij bieden al jaren deze oplossing en zien de laatste een enorme toename in hotels die naast de creditcard ook andere betaalmiddelen accepteren. Naast hotels accepteren ook steeds meer Bed and Breakfasts, appartementen, hostels en pensions andere betaalmiddelen naast de kredietkaart.

Overnachten in 15 badplaatsen aan de Nederlandse kust

Aan de Nederlandse kust heb je diverse badplaatsen aan zee waar je kunt overnachten zonder te betalen met een creditcard. We hebben de 15 belangrijkste badplaatsen aan de Noordzee voor je op een rijtje gezet:

 • Zandvoort
 • Scheveningen
 • Noordwijk
 • Bloemendaal aan Zee
 • Bergen aan Zee
 • Egmond aan Zee
 • Zoutelande
 • Domburg
 • Katwijk
 • Callantsoog
 • Texel (De Koog)
 • Ameland (Nes)
 • Renesse
 • Oostkapelle
 • Vlieland (Oost-Vlieland)

Wil je dus goedkoop overnachten op een camping of in een hotel, B&B, hostel zonder een creditcard te hoeven gebruiken, gebruik dan zoekbox in de kolom hiernaast!

Hotel boeken en contant of achteraf betalen

In Nederland achteraf een hotel op rekening betalen of contant betalen aan de receptie is voor bedrijven heel gewoon. In steden als Groningen en Maastricht achteraf of contant betalen mogelijk, maar ook op de waddeneilanden als Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog. Ibis, Bastion en Van der Valk hotels accepteren bijvoorbeeld cash geld bij de receptie, maar bedenk wel dat een hotelkamer vaak maar tot ongeveer 16.00 uur is gereserveerd en vol=vol!

Plaats een reactie