Griekenland

Booking.com

Griekenland is één van de populairste vakantiebestemmingen van Europa. Het land wordt niet alleen tijdens de zomer goed bezocht, maar eigenlijk het hele jaar door. Dat heeft uiteraard alles te maken met het feit dat bijvoorbeeld de prachtige stad Thessaloniki of de Griekse hoofdstad Athene zich perfect leent voor een korte vakantie. De laatste stad wordt rechtstreeks en het hele jaar door aangevlogen waardoor je in alle comfort even kan genieten van dit prachtige vakantieland. Ook wanneer je een bezoekje wenst te brengen aan één van de vele fantastische eilanden, zoals Corfu, Kos, Kreta of Rhodos is dat eigenlijk nagenoeg het hele jaar door mogelijk. Ben je van plan om een vakantie in Griekenland door te brengen en wil je dus een hotel boeken, maar heb je geen creditcard? Dat hoeft absoluut geen enkel probleem te zijn!

Kan ik een hotel boeken in Griekenland zonder creditcard?

Het is een algemeen misverstand dat iedereen vandaag de dag wel over een creditcard beschikt. Dat is uiteraard niet zo, in tegendeel. Bij veel mensen is het ook geen kwestie om geen creditcard te kunnen aanvragen, maar ze doen dit niet omdat ze het gewoon niet willen. In principe is dat ook helemaal niet nodig, want het is perfect mogelijk om de meeste hotels in bijvoorbeeld Griekenland te boeken zonder dat je over een dergelijke kaart dient te beschikken. Sterker nog, in bepaalde gevallen worden er bij betalingen met creditcard extra kosten aangerekend die bijvoorbeeld niet in rekening worden gebracht indien je er voor kiest om gewoon het verschuldigde bedrag over te maken naar de bankrekening van het hotel. In steden als Athene, Thessaloniki, Piraeus en Rhodos stad hebben allemaal hotels die creditcards accepteren.

Hoe een hotel boeken op een Griekse eiland?

Heb je geen creditcard en wil je toch een hotel boeken op een Griekse eiland als Corfu, Kos, Kreta of Rhodos? In dat geval weet je inmiddels dat, dat perfect mogelijk is, maar hoe doe je dat precies? Voor het reserveren van een hotel in Griekenland zal er net als in eender welk ander land een bepaalde waarborg of een bepaald voorschot gevraagd worden. Deze kan je echter ook perfect overschrijven. Wanneer je een reservatie maakt bij een bekende hotelketen met aldus een internationale website, dan kan je soms zelfs gewoon je waarborg verzekeren met behulp van iDeal of andere betaalmiddelen. Het mag in ieder geval duidelijk zijn, het boeken van een hotel zonder creditcard is ook op een Grieks eiland absoluut geen enkel probleem!

Plaats een reactie